Op zaterdag 28 december a.s. wordt in Het Dok het Open NK 2v2 door korfbalvereniging HKC georganiseerd. Het Open NK 2v2 korfbal is open voor alle Korfbal League-, Hoofdklasse en Overgangsklasse spelers.De maximale inschrijving is 16 teams (4 poules van 4 teams). Indien er meer teams inschrijven wordt door middel van loting het deelnemersveld bepaald. Na de poulefase wordt verder gespeeld met de nummers 1 en 2 van iedere poule in een knock-out systeem.

Bij het 2v2 nemen twee teams, ieder bestaande uit een heer en een dame van een vereniging het tegen elkaar op. Het speelveld bestaat uit een korf met twee cirkels (een cirkel op 6 meter en een cirkel op 8 meter). Doelpunten binnen de 6 meter tellen dubbel.

Ieder team heeft ook nog een aangever buiten de 8 meter cirkel (dit kan of mag een speler van een ander team zijn, in onderling overleg te regelen).

De wedstrijdduur is twee keer twee minuten met één minuut rust.

Na een onderschepping en doelpunt wisselen de teams van functie, hiervoor dient een van beide spelers met bal buiten de 8 meter cirkel te zijn. De wedstrijden staan onder leiding van een scheidsrechter. Later zullen uitgebreide spelregels worden gepubliceerd.

Het 2v2-korfbal staat garant voor veel actie, een hoge intensiteit en is twee keer twee minuten volle bak aanvallen en verdedigen. De extra vrije aangever buiten de 8 meter cirkel zorgt mede voor een hoog baltempo en spectaculaire acties. Door de heer/dame-combinatie blijft het unieke gemengde karakter van onze mooie sport behouden.

Het Open NK 2v2 korfbal vindt dus plaats op 28 december 2019 vanaf 14:00 uur tot circa 18:00 uur in Sporthal Het Dok in Hardinxveld-Giessendam. Aansluitend zal er een maaltijd voor deelnemers en groot feest worden georganiseerd (kosten €5,- p.p., deelnemers gratis). De uiterste inschrijfdatum is 31 oktober 2019.

Bij een NK horen natuurlijk prijzen en deze maken we graag aan jullie bekend!

Als je meedoet, dan strijd je samen met je partner om deze prijzenpot:

1e Plaats: €1.000,- euro
2e Plaats: €250,- euro

De prijs is per koppel. Inschrijven? Dit kan tot 31 oktober 2019 via nlkorfbal2v2@gmail.com.

Categorieën Nieuws