In juni 2016 werd Boven-Hardinxveld verblijd met een grote, moderne sporthal: Sporthal Het Dok. Stichting Sportvoorzieningen Boven-Hardinxveld (SSBH) geeft hier een podium om erin te sporten, zoals voor beide basisscholen, gymnastiekvereniging OKK en aan korfbalvereniging HKC. De stichting doet er alles aan om de jeugd in beweging te krijgen, zegt voorzitter Kommer Damen, zelf ook sportliefhebber.

Wat betekent Het Dok voor Boven-Hardinxveld?
“Best veel. Ik denk dat de sporthal een goede positie in het hart van Boven-Hardinxveld inneemt. Het is een multifunctioneel gebouw, waar aan allerlei sporten gedaan kan worden. Eerder stond er een oud, kleiner sportlokaal dat vervangen moest worden omdat het verouderd was. Daarvoor in de plaats is er een groter gebouw neergezet. Sporters komen hier normaal gesproken samen om te sporten en voor de gezelligheid; ik denk dat door de sporthal er een groter verenigingsgevoel gekomen is. Heel fijn dat er voor mensen in de winter een mogelijkheid is om binnen te sporten. Zeker in de wintermaanden wordt er veel gebruik gemaakt van Het Dok, dat is mooi om te zien.”

U bent een voorstander van om jeugd aan het sporten te krijgen. Waarom is dat zo belangrijk voor u?
“Ik vind het fijn om de jeugd een plek te geven om te sporten, zodat ze daar mee bezig kunnen zijn, in plaats van alleen maar zitten gamen zoals vandaag de dag geregeld gebeurd bij jongeren.
Zo komen ze in beweging en dat is positief. Vroeger waren kinderen veel buiten om te bewegen, maar tegenwoordig niet meer en dat is jammer. We merken verder dat ouders het fijn vinden dat ze hun kinderen niet meer naar omliggende dorpen hoeven te brengen voor het sporten.”

Hoe is het om als voorzitter de stichting en daarmee de sporthal een boost te mogen geven?
“Heel mooi, omdat we uitsluitend met vrijwilligers werken en die zijn ook nog eens heel enthousiast. Als voorzitter zorg ik ervoor dat alles in goede banen geleid wordt, maar dat kan alleen met goede vrijwilligers. En die hebben we dus. Ik ben er blij om dat we een groep om ons heen hebben dat al jaren betrokken is bij ons. Dat maakt het ook voor de stichting gemakkelijker om Het Dok goed te laten functioneren.”

Het is belangrijk om de jeugd in beweging te laten komen, vindt Kommer.

Artikel ‘Mooi om jeugd te laten sporten’, (o.a.) gepubliceerd in het Het Kompas Hardinxveld-Giessendam editie van woensdag 10 juni 2020. Tekst en fotografie is van Eline Lohman (ELO Publicaties).

Categorieën Publicaties